About

Licht vormt de basis van mijn werk. Zo wel dagelijkse observaties van licht invallen en schaduwen als bijzondere natuur fenomenen bijvoorbeeld een zonsverduistering.

Ook materiaal speelt een belangrijke rol. Ik verzamel dan ook allerlei soorten materiaal, wat ze met elkaar gemeen hebben is de combinatie van de materialen met licht veroorzaakt een interactie. Met de lichtverschijningen in mijn gedachten en een atelier vol materialen. Start de zoektocht naar nieuw werk.

De werken die hier uit voort komen bevatten altijd een vorm van licht. De ene keer is er duidelijk een lichtbron aanwezig. De andere keer is daglicht nodig om het werk te activeren. Er is dan ook kans dat mijn werk niet bestaat op een bewolkte dag.

De geïsoleerde vorm van presentatie zorgt er voor dat de focus ligt op het deel dat mij heeft verwonderd in het dagelijkse leven. Kleine dingen die vaak aan ons voorbij gaat in deze volle en gehaaste maatschappij. Door voor deze manier van presenteren en werken te kiezen hoop ik de toeschouwer op de zelfde manier te kunnen verwonderen.